Gazzeden Haberler - Cuma, 9 Ocak 2009, 18:00

Medyada sürekli ateskesten bahsedilirken, Israil Ordusunun saldirilari azalmadan devam ediyor. Basarisizliklarini kapatmak icin bu gece daha yogun bir bombardiman bekleniyor. Bununla, basarisiz olan kara harekatini bir zafere cevirmeye calisacaklar. Filistin’de bunun son bir caba olacagi ve önümüzdeki saatlerin cok önemli oldugu hesap edilmekte.
Ateskes planlari, ambargonun kaldirilmasi ve sinirlarin acilmasi garanti edilmedigi sürece Gazze tarafindan reddedilmekte. Ateskes planlarinda ise bunun tam tersine tek baglanti olan tünellerin bloke edilmesinden bahsedilmekte.

• Beyt Lahur’da direnisciler Israil askerlerini pusuya düsürmüs ve 8 Israil askeri öldürülmüstür. Harekat Izzettin el-Kassam Tugaylarinin özel bir birligi tarafindan gerceklestirilmistir. Bu simdiye kadarki dördüncü pusu. Kesin rakamlar olmasa da ölen israil askerlerinin bir düzine, yaralilarin ise yüzden fazla oldugu hesaplanmakta.

• Beyt Lahur’da sadece daginik evler bulumakta, mülteci kampi ya da sehir yok. Bu yogun yerlesimin bulundugu bölgelerde ev ev bir catismanin baslamadigi anlamina geliyor.

• Filistin tarafindaki ölümler neredeyse tamamen sivil ölümlerden olusuyor. Bunlardan sadece 12-15 direniscinin öldügü hesplaniyor.

• Arkadasimizin tahmini: en agir saldiri su siralar bekleniyor. Cünkü Israilliler son bir denemeyle basariya ulasmaya cabalayacaklar.

Israillilerin en önemli amaci Refah’i isgal etmek, cünkü Refah tünellerin bulundugu sinirda. Direnis de Refah’da cok güclü, bu nedenle iyi hazirlanmis durumda.

• Insansiz ucaklar gece gündüz 24 saat ucuyorlar ve tekrar tekrar Apache (apaci) ve F-16 saldirilari var.

Ateskes ateskes degil. Acik olan, bombardimanlardan dolayi bir katliamin oldugu. Askeri bir basari gösteremedigi takdirde katliama basvurmak, Israil’in tarihte terkrar tekrar uyguladigi bir savas taktigidir.

• Refah üzerine, insanlarin evlerinin bombalanacigindan dolayi, evlerini terketmelerini talep eden bildiriler atiliyor. Bu yolla bu semtte 40-50.000 kisi tehdit edildi. Sehir kenarinda evleri yikilanlar disinda Refah’da kimse bu talebi yerine getirmedi. insanlar evlerinde kaldi, cünkü kendilerini güvende hissettikleri tek yer evleri. Evlerin disinda insansız hava araçları tarafindan saldiriya ugramaktalar, cünkü israil ordusu hareket eden herseye ates aciyor. Dün 30 ev yikildi.

• Israil tanklari, Refah’tan doguya uzana Philadelphia ve direk Misir sinirinda olan Selahaddin caddelerini isgal etmeye calisiyorlar.

Filistinliler hala dayaniyor ve siyonist planlari bozmak istiyorlar. „Ancak bizim cesedlerimiz üzerinden gecerek istediklerine ulasabilirler“ diyorlar.

Eger Gazze düsmezse, bunun bütün Arap ve Islam ülkelerinde etkisi olacak, cünkü dayaniscaklar ve radikallesecekler. Israil planlarinin Gazze’de bozulmasinin Hizbullah’in Lübnan’daki zaferinden daha büyük etkisi olur.

• Hatlarin büyük kismi zarar gördügünden cep telefonu veya telefonla iletisim neredeyse imkansizlasmistir. Ama tamir edilebilir oldugu umut ediliyor.

Befreit Gaza!

Informationen zur aktuellen Situation in Palästina

Aktuelle Beiträge

Demo am Freitag
Es sollte am Kommende Freitag vor dem Wiener Rathaus...
Joeblue - 2. Jun, 13:17
Protestkndgebung heute,...
Aus Anlass des menschenverachtenden israelischen Angriffs...
akamuba - 1. Jun, 12:27
Spontan-Kundgebung in...
Heute 31.Mai 2010, 14:00 Wien: Spontan-Kundgebung...
akamuba - 31. Mai, 13:20
Filmabend & Ausstellung:...
Mittwoch 17. Februar 19:30 in der Galerie des Amerlinghauses Stiftgasse. ..
akamuba - 17. Feb, 17:03
Einladung zur Ausstellung...
Ausstellungseröffnung am Sonntag, den 17.01.2010 um...
akamuba - 11. Jan, 15:01

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Suche

 

Status

Online seit 5612 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 2. Jun, 13:17

Credits


Demos
GAZA-INFO
GAZZE HABERLERİ
Stimmen
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren